NAZORGINSTRUCTIE VOOR TATOEAGES

De genezingstijd van een tatoeage bedraagt ongeveer een week. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol.
Tijdens het genezingsproces kan de tatoeage gaan jeuken. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de tatoeage absoluut noodzakelijk.
Direct na het tatoeëren is de getatoeëerde plek afgedekt met een wondspray, een steriel kompres of een steriele zelfklevende transparante
folie.

Als de tatoeagewond met een steriel kompres (niet doorzichtig) of met vettige zalf en huishoudfolie is afgedekt kunt u het kompres of de folie naenkele uren verwijderen en de wond behandelen zoals hieronder omschreven.
De wondspray of zelfklevende transparante folie moet u laten zitten totdat de wond genezen is (drie tot zes dagen). U kunt met de wondspray en de folie gewoon douchen. De wondspray slijt er vanzelf af. Als er wondvocht onder de folie ontstaat kan de folie er eerder afvallen.

Behandel de tatoeagewond dan als volgt:

  1. Raak de tatoeage zo min mogelijk aan met de handen.
  2. Was de getatoeëerde plek twee maal per dag met een milde ongeparfumeerde zeep totdat de tatoeagewond geheel genezen is.
  3. Dep de tatoeagewond na het wassen met een schone handdoek of een tissue voorzichtig droog.
  4. Smeer de tatoeage desgewenst (met schoon gewassen handen) in met de zalf die u van de tatoeëerder heeft meegekregen. Gebruik geen andere zalf en laat de zalf ook niet door iemand anders gebruiken.
  5. Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterilon® of Betadine® op de wond.
  6. Draag geen pleisters of verband over de tatoeagewond.
  7. Draag nooit strakke of vuile kleding op de tatoeagewond.
  8. Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater). Maak tevens geen gebruik van sauna of stoombad.
  9. Stel de getatoeëerde plek niet bloot aan de zon of zonnebank (ook niet met een zonnebrandmiddel). Gebruik ook na de genezingstijd op de tatoeage altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.
  10. Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurverandering van de wond of bij pijn altijd contact op met de huisarts.